Help voor GPS Garmin eTrex 10

Als je tegen problemen aanloopt bij het gebruik van het GPS apparaat kan je hier de meest voorkomende problemen en oplossingen vinden.

 • Ga niet zomaar dingen veranderen en reset nooit alle instellingen! Zoek het probleem hieronder op en volg de stappen.
 • ? = Geen GPS signaal: Als je het GPS apparaat net aanzet is er vaak eerst een ? te zien op de kaart. Zolang er een vraagteken staat is het GPS apparaat op zoek naar bereik. Dit duurt doorgaans maximaal 5 minuten als je buiten bent.
  Na 5 minuten buiten nog geen GPS signaal?
  Vraag een ander GPS apparaat aan de startlocatie en laat het apparaat apart leggen.
 • Pijl geeft niet de juiste richting aan: De pijl geeft de juiste richting aan tijdens het lopen, als je stilstaat kan er een afwijking zijn.
 • Er staan allemaal stippellijnen op de kaart: Er horen geen stippellijnen (sporen) op de kaart te staan, het kan zijn dat iemand de sporen in het menu heeft aangezet. Zet de sporen uit en verwijder de sporen als volgt: Menu -> “Stel in” -> “Sporen” -> “Spoorlog” -> kies “niet opnemen” -> klik op back -> kies vervolgens “Reset”-> kies optie 3  “wis huidig spoor”  -> weet je het zeker? kies “ja” -> de sporen zijn nu verwijderd en worden niet meer opgenomen.
 • Er staan vlaggetjes op de kaart: Er horen geen vlaggetjes (waypoints) op de kaart te staan het kan zijn dat iemand per ongeluk een waypoint heeft aangemaakt. Verwijder de waypoint(s) als volgt: Menu -> “Stel in” ->  “Reset”-> kies optie 2 “wis alle waypoints”  -> weet je het zeker? kies “ja” -> klik op back tot je weer in de kaart bent, de vlaggetjes zijn nu verwijderd.
 • Afstanden worden in feet in plaats van meters aangegeven: Menu -> Stel in -> Eenheden -> Afstand en Snelheid moet staan op “Metrische” en Hoogte op Meters (m/min).
 • Het menu item “Waarheen” ontbreekt: Kan je “Waarheen” of een ander menu item niet vinden? Zorg dat je in het menu bent waar je het icoon “Stel in” ziet (niet aanklikken) druk vervolgens op menu aan de linkerkant van het GPS apparaat. Er verschijnt een melding: “Wijzig volg. items” en druk vervolgens op de joystick om te selecteren. Je kan nu kiezen om een pagina toe te voegen, voeg de ontbrekende pagina toe en klik op back. Het item is nu weer terug in het menu.

Kom je er niet uit of ervaar je andere problemen? Vraag een ander GPS apparaat aan de startlocatie.